MIKÄ MAKER FAIRE?

Maker Faire on maailmalaajuisesti suurin Tee-se-itse – kulttuurin festivaali koko perheelle  keksintöjen, luovuuden ja innostuneisuuden äärellä. Maker Faire on paikka, jossa ihmiset voivat esitellä osaamistaan ja tekemistään ja oppia uusia asioita.

Värkkääjät, tekijät (englanniksi makers) ovat kaiken ikäsisiä, erilaisista taustoista tulevia, monialaista osaajia käsityöläisistä ja häksääjistä tutkijoihin ja autotallinikkaroitsijoihin. Maker Fairen pyrkimys on jakaa tietoa, tuoda tekijöitä yhteen sekä lisätä tietoisuutta ja kasvattaa tekijöiden yhteisöä.

Ensimmäinen Maker Faire, joka järjestettiin San Mateossa, Kaliforniassa,  juhli vuonna 2013 kahdeksatta vuosipäiväänsä 900 tekijän ja 120 000 kävijän voimin. World Maker Faire New York, toinen päätapahtumista, on puolestaan kasvanut kolmessa vuodessa yli 500:n tekijän ja 55 000 kävijän tapahtumaksi. Tokio, Rooma, Detroit, Oslo ja Shenzen olivat vuoden 2104 kansainväliset Maker Faire päätapahtumat (200+ tekijää). Paikallisyhteisöjen organisoimia Mini Maker Faireja järjestetään ympäri maailmaa, lähimmät ovat olleet Pärnussa, Virossa ja Tuhkholmassa, Ruotsissa – ja nyt ensimmäistä kertaa Espoossa Suomessa!

MAKE -LEHTI

MAKE on ensimmäinen lehti, joka on omistettu tee-se-itse teknologiaprojekteille. MAKE yhdistää, inspiroi, tiedottaa ja viihdyttää kasvavaa tekijöiden yhteisöä, joka askaroi mielettömiä projekteja takapihoilla, kellareissa ja autotalleissa. MAKE – lehti kannustaa kokeilemaan, häksäämään ja kokeilemaan teknologioiden ja materiaalien rajoja. Englanninkielisen lehden voit tilata täältä.

EDELLISTEN LISÄKSI MAKE on MYÖS:

WÄRK ry

Tapahtuman järjestävä WÄRK ry on vapaaehtoisvoimin toimiva, voittoa tavoittelematon järjestö, joka on perustettu tukemaan tee-se-itse kulttuurin toimintaa ja kasvua Suomessa. Järjestön keskeistä toimintaa on tapahtumien järjestäminen ja sen perustajajäsenet ovat järjestäneet kaksi kertaa, vuosina 2012 ja 2013, WÄRK:festin, suomalaisen version Maker Fairesta. Vuonna 2015 tapahtuma järjestetään ensimmästä kertaa osana kansainvälistä Maker -yhteisöä nimellä Espoo Mini Maker Faire.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone