Wärkkäjäesittely: Miltä scifi kuulostaa?

espa_vulvan_salute_080715

Tule kuuntelemaan neliäänistä nörttimusaa ja tarinoita Another Castle -kuoron tee se itse -ideologiasta.

Nörttikuoroksi tituleerattu Another Castle esittää Maker Fairessa kattauksen mielikuvitusmaailmojen hienoimpia sävelmiä. Managerikettu Anna Lantee lupaa yleisölle ison kasan naisenergiaa ja nörtteilyn ilosanomaa. Kuoron lauluvalinnat ammentavat fantasiasta, scifistä, elokuvista, peleistä ja tv-sarjoista – eli asioista, joista kuorolaiset muutenkin intoilevat.

Kuorolaisille nörttiys on kehu ja ylpeydenaihe!

Lantee kertoo, että kuoro perustettiin, jotta sen jäsenet saisivat laulaa juuri sitä, mikä heitä kiinnostaa. Näkyvin nörttiys tulee esiin tietenkin kuoron ohjelmistosta. Lisäksi läsnä on se pidäkkeettömän innostumisen kulttuuri, joka usein on nörteille tyypillistä. Lantee riemuitsee, että tässä kuorossa asioista saa innostua juuri niin paljon kuin haluaa miettimättä, onko tämä sopivaa. Nörttikulttuuri ja fanituksen kohteet näkyvät myös kuoron visuaalisessa ilmeessä.

Maker-kulttuuria ja vahvaa tekemisen meininkiä

Kuorossa on mukana eri alojen taitajia. Lähes kaikki saadaan tehtyä omin voimin, toki kengännauhabudjetilla, Lantee kertoo. Tämä on kuorolle suunnaton voimavara ja yksi parhaista ominaisuuksistamme, hän jatkaa.

Kuoronjohtaja nousi puikkoihin omista riveistä. Kuoron graafinen taitaja suunnittelee käyntikortit ja keikkamainokset. Käyntikortit ja tarrat on saatu painossa työskentelevältä kuorolaiselta. Someyhteyksistä vastaa viestintäalan ihminen. Kuoron tapahtumien järjestämiseen tarvitaan kaikkien kuorolaisten työpanos, koristelujen ja rekvisiitan askartelusta ruokien ja leipomusten valmistamiseen sekä loppusiivoamiseen.

Kuoroyhteisö poikii sivuprojekteja

Kuorolla on liikuntaryhmä, käsityökerho, pelikerho ja aikuisten kantelemuskari. Toiminnassa on myös erittäin aktiivinen kirppisryhmä. Yksissä tuumin on käyty luovuttamassa verta ja osallistuttu Pride-kulkueeseen sekä tasa-arvoista avioliittolakia kannattaneeseen Tahdon-kampanjaan.

Kuorossa yhteisöllisyys on hyvin voimakasta: joukosta löytyy apua niin muuttoon kuin ruoan viemiseen sairastuneelle kuorolaiselle. Laulajien yhteinen FB-chat piippaa satoja viestejä päivässä, kissavideoista politiikkaan. Lantee kertoo herkullisen yksityiskohdan: aivan erityisen mieluusti värkätään (ja syödään) kakkuja, joten kuorolaisten kekkereissä on aina huikean hyvät tarjoilut. 

Pääseekö mukaan?

Tällä hetkellä valitettavasti kuoroon ei mahdu mukaan uusia laulajia, koska harjoitustilojen seinät tulevat vastaan. Seuraamalla Another Castle -fanisivua Facebookissa saa kuitenkin tiedon tulevista liittymismahdollisuuksista! Samantapaista laulumeininkiä on myös Turun ja Oulun sisarkuoroissa.

Another Castle Espoo Mini Maker Fairen lauteilla lauantaina klo 16.00 

Facebook-sivu (www.facebook.com/atanothercastle)  

Videoita on Youtubessa: https://www.youtube.com/channel/UCK8tnvmAn9nV3wXMeDcCOmQ

Kuva Another Castlen keikalta Espalla 8.7.2015.
Kuvaaja:  H. Hakala.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Comments are closed.